وردپرس چیست؟ طلایی ترین امکانات این CMS محبوب
در یک تعریف ساده و کلی وردپرس نرم افزاری است که میتوانید برای ایجاد یک وب سایت یا وبلاگ و یا حتی ایجاد یک برنامه استفاده کنید.
تاریخچه ای از وردپرس:
وردپرس در سال 2003 توسط مت مولنوگ برای طراحی وبلاگ طراحی شد . مولنوگ اولین سیستمی که برای وبلاگ نویسی استفاده کرد b2/cafelog نام داشت . در ابتدا او از این سیستم برای انتشار عکس هایی که در سفر به واشینگتن گرفته بود استفاده میکرد .
تعریفی درست از وردپرس:
وردپرس اولین بار به عنوان یک پلتفرم وبلاگنویسی شروع به فعالیت کرد. بنابراین جای تعجب نیست که برای وبلاگنویسی بهترین گزینه است. این یکی از سریعترین راههای نوشتن و انتشار پستهای وبلاگ میباشد. به کمک وردپرس به آسانی میتوانیم محتوای خود را مدیریت کرده و نظرات را پیگیری کنیم. در کنار آن، پلاگین های زیادی برای وبلاگ نویسی اختصاص داده شده است.
به عنوان مثال، پلاگین Yoast SEO به شما کمک میکند تا پست های وبلاگ خود را هم برای بازدیدکنندگان و هم برای موتورهای جستجو بهینه کنید. درصورتی که میخواهید مخاطبین از سایت شما بازدید کنند، باید محتوایی ایجاد کنید که مردم بخواهند آن را مطالعه کنند. حتی اگر هدف سایت شما تنها فروش کالا باشد، باز هم میتوانید با مقالاتی جذاب و آموزنده در مورد موضوع محصولات خود، افراد را تشویق به خرید کنید. به همین علت است که امروزه وب سایتهای زیادی را میبینید که وبلاگ دارند. درصورت تمایل به آموزش yoast SEO بر روی لینک زیر کلیک کنید:
آموزش یواست سئو، راهنمای قدم به قدم افزونه Yoast Seo
وردپرس نوعی سیستم مدیریت محتوا
همانطور که قبلا اشاره کردیم ، وب سایت ها برای مدیریت به دو گونه تقسیم می شوند: 1- سایت های استاتیک( ایستا) و دوم سایتهای داینامیک ( پویا) . سایتهای استاتیک (ایستا) اکثرا با زبانهای HTML, CSS طراحی میشوند و هزینه کمتری نسبت به سایتهای داینامیک (پویا) برای طراحی دارند. برای پیاده سازی وبسایت میتوانید از نرمافزارهای مختلفی کمک بگیرید.
ساخت سایت به وسیله وردپرس در 5دقیقه
همچنین میتوانید بخوانید: آموزش رایگان وردپرس، دوره ویدئویی wordpress [ صفر تا 100 ]
در علم طراحی و راهاندازی وبسایت برای طراحی یک وب سایت باید کدهایی نوشته شود. بهطور مثال در زبان html برای اینکه یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد img src را در کدهای آن صفحه قرار دهیم.
با استفاده از این CMS میتوانید بدون نیاز به دانش برنامهنویسی از صفر تا صد یک سایت را پیاده سازی کنید، همچنین بدون نیاز به تغییر کدهای برنامهنویسی شده وب سایت، به سایتتان محتوا اضافه کنید و محتوا را به راحتی مدیریت کنید.
اگر بخواهیم از ویژگی های CMSها نام ببریم؛ می توانیم به ویرایش راحت و سریع مطالب، ویرایش قدرتمند صفحه های وب سایت، دستهبندی مطالب، طزاحی در کمترین زمان ممکن، پشتیبانی مطمئن و سفارشی سازی آن اشاره کرد. از سیستم های مدیریت محتوای محبوبی که می توان به آنها اشاره کرد؛ WordPress, Joomla, Drupal هستند.
افزونه وردپرس چیست؟
افزونه ها یا پلاگین های وردپرس در حقیقت یک سری نرمافزارهایی هستند که شامل مجموعهای از توابع میباشند که قادرهستند به وبسایت شما اضافه شوند،همچنین پلاگینها میتوانند عملکرد وبسایت را گسترش داده و یا ویژگیهای جدیدی را به وبسایت وردپرسی شما بیفزایند.
استفاده از افزونه یکی از امکانات جذابی است که این CMS دارد، وردپرس دارای مجموعهای از افزونهها میباشد که هر کدام از آنها امکان یا ویژگی خاصی را به سایت شما اضافه میکنند؛ با استفاده از افزونهها قادر خواهید بود بدون صرف زمان طولانی و نیاز به دانش کدنویسی سایت خود را مطابق سلیقه و نیازهای خود سفارشیسازی کنید.
پلاگین ها به راحتی بر روی وردپرس قابل نصب است و هر زمان که بخواهیم میتوانیم آنها را حذف و یا غیرفعال کنیم. با نصب کردن افزونه های کاربردی میتوانید وب سایت وردپرسی خود را بسیار حرفهای و پیشرفتهتر از قبل نمایش دهید. افزونه های وردپرس در دو دستهی رایگان و غیررایگان وجود دارند که بنا به نوع استفاده و نیاز خود میتوانید آنها را انتخاب کرده و نصب کنید.
وظایف این سیستم مدیریت محتوا ؟
وظایف این CMS از طریق یک رابط کاربری ساده و قابل درک برای انسان قابل اجرا و ویرایش میباشند. این سیستم، تمامی کدهای پیچیده را برای کاربر مدریت و فراهم میکند. در نتیجه سیستم مدریت محتوا این امکان را به وجود میآورد تا کاربر بتواند محتوای مد نظرش را فراهم کند، بدون داشتن نگرانی بابت اتفاقات پسزمینه .
پس میتوان گفت این CMS یک برنامه کاربردی و نرم افزاری است که به وسیله آن افراد عادی قادر هستند ؛ وبسایتهای خود را ایجاد، ویرایش و مدیریت کنند. همچنین ناگفته نماند که به جز وردپرس، CMS های دیگری از جمله جوملا (Joomla)، دروپال (Drupal) و … نیز وجود دارند.
همچنین میتوانید مقاله 7 علت محبوبیت وردپرس را بخوانید تا اطلاعات تکمیلی در رابطه با بخش های مختلف وردپرس آشنا شوید .
و در اخر میتوان گفت :
با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا ما قادر هستیم گونه های متفاوتی از وب سایت را طراحی کنیم. این سیستم شامل تعداد زیادی قالب های متنوع و پوسته های وردپرسی بوده و همچنین پلاگین های آن به شما کمک میکند تا بخش های مختلفی را به سایت خود اضافه کنید.
در نتیجه شما می توانید با استفاده از وردپرس یک سایت را بدون نیاز به مهارت برنامه نویسی و یا کمک گرفتن از برنامهنویس ها پیاده سازی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید