هاست چیست؟ هرآنچه که باید در مورد هاست بدانید!
امروزه بسیاری از سوالات علاقمندان به طراحی وب سایت به خصوص افراد تازه کار در این حوزه، در مورد هاست است و معنی این کلمه در ذهن آنها بسیار پررنگ شده است. هاست در واقع به بخشی از سرور گفته میشود. در زبان انگلیسی(host) به معنی میزبان است.
در این مقاله سعی شده است که مفهوم هاست به زبان ساده به همراه چند نکته ی دیگر بیان شود. با ما همراه باشید.
-
سرور چیست؟
برای درک بهتر معنای هاست، ابتدا باید مفهوم سرور را دریابیم. کلمه ی سرور در زبان فارسی به معنای سرویس دهنده است اما در زبان انگلیسی، سرور کامپیوتری است همیشه روشن و قدرتمند که در زمان های متفاوت میتواند به سوالات آنها پاسخ دهد.
برای فهم آسان تر این موضوع، یک مثال ساده ذکر میکنیم؛ هنگامی که شما در یکی از مرورگرهای خود (بعنوان مثال مرورگر chrome) موضوعی را جستجو میکنید، در واقع سوال خود را از آن مرورگر درخواست میکنید و این مرورگر پس از مراجعه به سرور مربوطه و گرفتن اطلاعات و داده های لازم، آنها را به شما تحویل میدهد.
-
هاست چیست؟
به فضایی که در آن اطلاعات و فایل های وب سایت شما بارگذاری میشود، هاست یا هاستینگ میگویند. به عبارتی دیگر به هر قسمت از تقسیم بندی مجازی(تقسیم سرور به چند قسمت)، هاست گفته میشود.
شما بعنوان یک طراح وب سایت، باید پس از طراحی قالب سایت ، به دنبال تهیه ی یک هاست مناسب برای خود؛ به منظور راه اندازی یک وب سایت در فضای اینترنت باشید.
به این منظور، باید با توجه به نیاز وبسایت خود؛ یعنی میزان پهنای باند، مقدار رم(ram) و فضای میزبانی و… یک هاست با ویژگی های مشخص خریداری کنید. با این کار، بخشی از منابع یک سرور به شما تعلق میگیرد و شما قادر به قرار دادن تمام اطلاعات و فایل های سایت خود در آن بخش از سرور خواهید بود.
اکنون شاید به این فکر کنید که چرا سیستم های خودمان را بعنوان هاست به کار نمیگیریم؟
-
آیا سیستم ما میتواند هاست مناسبی باشد؟
همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد، هاست بخشی از یک سیستم همیشه روشن و متصل به اینترنت است. با توجه به این موضوع، اگر شما سیستم خود را بعنوان هاست انتخاب و از آن استفاده کنید، در صورت قطعی اتصال به اینترنت یا وقوع اتفاقی برای سیستمتان، سایت شما از دسترس کاربران خارج خواهد شد و در پی آن، امکان رویت سایت شما برای هیچکس فراهم نخواهد شد.
در شرکت های هاستینگ حداقل یک تیم کاردان وجود دارد که در 24 ساعت شبانه روز، آماده ی رفع مشکلات احتمالی می باشند.همچنین نرم افزارهایی در سرورها فعال هستند که گزارش هایی درمورد کارکرد تمام بخش های سیستم ارسال میکنند تا در صورت بروز خطا، ایرادات فوراً شناسایی شوند.
در نتیجه، اگر شما از سیستم خودتان بعنوان هاست استفاده کنید، با بروز هرگونه مشکل از قبیل قطعی برق، مشکل اینترنتی، خرابی سخت افزار و… سایت شما از دسترس خارج خواهد شد؛ این اتفاق باعث خواهد شد که به فروش و درآمدزایی سایت آسیب جدی وارد شود. همچنین اختلالاتی در بحث سئو و قرار گرفتن در نتایج گوگل پیش خواهد آمدو برای رفع این مشکلات، زمان زیادی از شما گرفته خواهد شد.
-
انواع هاست
بعد از اینکه بطور کامل متوجه مفهوم و کاربرد هاست و سرور شدید، باید با انواع آن آشنا شوید. در ادامه، مطالب مختصری در زمینه ی مهم ترین انواع میزبانی وب آورده ایم که میتواند کمک کننده و مفید باشد.
میزبانی اشتراکی
در میزبانی اشتراکی، یک سرور به بخش های زیادی تقسیم میشود و هریک از این بخش ها به سایتی تعلق میگیرد. با این نوع از میزبانی وب، ممکن است هزاران سایت در یک سرور میزبانی شود.
هاست اشتراکی مقرون به صرفه است و هزینه ای شما پرداخت میکنید بابت همان مقدار از منابعی است که احتیاج دارید. البته این نوع از سرویس میزبانی مشکلاتی هم دارد که در مقاله ی جداگانه ای توضیح داده ایم.
بیشتر بخوانید: …
سرور نیمه اختصاصی
در این نوع میزبانی، یک سرور به کمک نرم افزارهای مجازی ساز به چند بخش مجزا تقسیم میشود و هر بخش مثل یک سرور مجزا به کار گرفته میشود.
مجازی سازی از مباحث جدید و کارآمدی است که در بحث مدیریت منابع سرور و یا منابع شبکه مطرح میشود. VMware یکی از نرم افزارهای مجازی ساز خوب و با کارایی آسان در جهت ساخت ماشین های مجازی می باشد.
در سرور نیمه اختصاصی، مشتری منابع و قدرت بیشتری نسبت به میزبانی اشتراکی در اختیار دارد.
سرور اختصاصی
در این نوع هاست که هزینه های بالایی دارد و برای وب سایت های بزرگ مناسب است، یک سرور به مشتری اختصاص می یابد و تنها استفاده کننده از منابع آن سرور، وب سایت اوست. پس هیچ جای نگرانی در مورد کاهش امنیت و سرعت از طرف سایر وب سایت ها وجود ندارد.
میزبانی ابری
در هاست ابری بک آپ گرفتن و حفظ امنیت به علت پراکندگی داده ها کار دشوارتری است چون در این نوع میزبانی، همواره چندین سرور بصورت شبکه در حال کار کردن هستند.
در این حالت وبسایت شما میتواند از تمام منابع سخت افزاری و نرم افزاری این سیستم ها استفاده کند. به عبارتی دیگر، وب سایت محدود به یک سرور با منابع محدود نخواهد شد و در صورت احتیاج به استفاده ی بیشتر از منابع، میتواند از سایر سرورها در فضای ابری استفاده کند.
هاست وردپرس
هاست وردپرس یک هاست لینوکس است که دارای قدرت و تنظیمات مشخص جهت میزبانی وب سایت های وردپرسی است. در حالت کلی یک وب سایت وردپرسی در سرورهای لینوکسی و ویندوزی قابل میزبانی است. اما از آنجا که وب سایتهای وردپرسی استفادهی زیادی از منابع سرور دارند، باید از سرورهایی برای میزبانی آنها استفاده شود که منابع و سختافزارهای قدرتمندتری داشته باشند.
بنابراین، سرورهایی با قدرت مشخص به میزبانی از وب سایت های وردپرسی توسط شرکت های هاستینگ اختصاص داده میشوند که به آن هاست وردپرس گویند.
بیشتر بخوانید: وردپرس چیست؟ طلایی ترین امکانات این CMS محبوب
در نظر داشته باشید که قیمت این نوع هاست از قیمت هاست های اشتراکی بالاتر است.
نتیجۀ کلی
ما در این مقاله سعی داشتیم که به پرسش های اولیه ای از قبیل « هاست چیست، انواع هاست، مفهوم دیتا سنتر و… »که قطعا جزو سوالات کسانی است که به تازگی وارد حوزه ی طراحی سایت شده اند، پاسخ دهیم. می توان گفت هاست (Host) بخشی از یک سرور است که اطلاعات سایت شما روی آن قرار میگیرد. در فضای هاست میتوانید صفحات وبسایت، تصاویر، عکسها، و انواع فایلها را وارد کنید. به این ترتیب، کاربران در سرتاسر جهان، میتوانند از سایتتان بازدید کنند.
شما میتوانید با استفاده از لینک زیر که مقاله ای مجزا در مورد … است، به سوالات پیش آمده در ذهن خود، پاسخ دهید.
دیدگاهتان را بنویسید